Hlavní obsah

Otravy metanolem mají 19. oběť

Ostrava
Aktualizováno

Na otravu metanolem zemřelo v ČR už 19 lidí. Moravskoslezští policisté nalezli v pátek dopoledne mrtvou 66letou ženu. Testy potvrdily, že se otrávila. Uvedl to ředitel moravskoslezské policie Tomáš Tuhý. V kraji jde už o 11. oběť.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Tyto falešné etikety zabavili zlínští policisté v nelegálním skladu alkoholu.

Článek

Ženu našel jeden z příbuzných v jejím bytě v Havířově. "Byly signály, že by žena mohla být zasažena metanolem, z toho důvodu byla nařízena pitva," popsal na tiskové konferenci Tuhý. Pitva prokázala přítomnost alkoholu s velmi vysokým obsahem metanolu.

Počet mrtvých v nemocnicích se od čtvrtka nezvýšil, policisté spíše nacházejí lidi, kteří se metanolem otrávili a pomoc nestihli vyhledat.

Moravskoslezská policie obvinila už osm lidí, další dva jsou zadržení. U dvou policie rozhoduje o vazbě. Všichni jsou obviněni z trestného činu ohrožování zdraví závadnými potravinami, někteří i z trestných činů, které se vztahují k nedovolenému podnikaní. Tuhý uvedl, že někteří z obviněných mají trestní minulost.

Při prohlídkách bylo zabaveno 5000 litrů podezřelého alkoholu, jak v lahvích, tak ve velkokapacitních barelech. "Nádoby byly opatřeny různými etiketami a byla v nich tekutina různých barev," doplnila mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám