Hlavní obsah

Muž přilákal ženu do křoví voláním o pomoc, pak ji chtěl znásilnit

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Policie pátrá po muži, který se ve Smetanových sadech v Olomouci pokusil za bílého dne o znásilnění náhodné kolemjdoucí. Aby ji přilákal ke křoví, kde se ukrýval, využil lsti a volal o pomoc. Napadená se útočníkovi naštěstí ubránila.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Případ se stal v neděli 2. září krátce po desáté dopoledne. „Ve Smetanových sadech v blízkosti Havlíčkovy ulice dosud neznámý muž volal z křoví o pomoc. Kolemjdoucí žena uslyšela jeho volání a rozhodla se mu pomoci,“ popsala Právu v úterý počátek případu olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Ve chvíli, kdy podle ní žena přistoupila do těsné blízkosti muže, chytil ji za ruku a vtáhl do křoví. „Ženu povalil na zem a roztrhl jí triko. Ta se však útoku ubránila, útočníka udeřila do žeber a z místa utekla,“ uvedla mluvčí.

Útočníkem byl podle ní muž ve věku kolem 45 let, vysoký asi 180 centimetrů, střední postavy, opálený běloch. V době útoku měl na sobě oblečenou šedozelenou mikinu a modré tepláky. Na nohách měl obuté bílé botasky. Byl kuřák, mluvil plynule česky.

„Prosíme občany, kteří se v uvedený čas pohybovali v blízkosti místa útoku a mohli nám pomoci ztotožnit útočníka nebo podat jiné svědectví, aby kontaktovali olomoucké policisty prostřednictvím linky 158,“ dodala Štrbáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám