Hlavní obsah

Lupič vytrhl prodavačce v Praze plato se šperky za statisíce

Praha

Plato se zhruba 30 řetízky dohromady za několik stovek tisíc korun vytrhl neznámý muž 10. srpna z rukou prodavačce ve zlatnictví v Bělohorské ulici v Praze 6. Prchajícího lupiče zachytily na ulici kamery. Policisté prosí veřejnost o pomoc při pátrání po pachateli, oznámil v neděli na policejním webu mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Foto: Policie ČR

Kamery zachytily prchajícího lupiče.

Článek

Do zlatnictví vešel muž kolem 16:20, mluvil slovensky. "Nejprve tvrdil, že chce přívěšek pro svou právě narozenou dceru Karolínku. Proto se devětačtyřicetiletá prodavačka snažila v sortimentu najít zlaté písmeno K," popisoval situaci Hulan. Když prodavačku písmeno nenašla, muž řekl, že chce koupit masivní zlatý řetízek pro svého otce.

Když žena ukazovala zloději plato s řetízky, pokusil se jí ho vytrhnout z ruky. To se mu nepovedlo, a tak přidal výhrůžky. "Řekl, že pokud mu prodavačka bude v činu bránit, tak ji bodne," uvedl policejní mluvčí. Žena tedy plato pustila a muž pak s řetízky utekl.

Podle popisu prodavačky byl lupič přibližně třicetiletý, vysoký 190 až 195 centimetrů. Byl oblečen do bílé košile, černých oblekových kalhot a černých bot. Jakékoliv informace o pachateli mohou lidé policistům oznámit prostřednictvím tísňové linky 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám