Hlavní obsah

Řidička na Kroměřížsku chtěla zavřít okno, auto skončilo v potoce

Právo, Miloslav Hradil
Rusava
Aktualizováno

Na svou neopatrnost a snad i nešťastnou náhodu doplatila v sobotu krátce před polednem v obci Rusava na Kroměřížsku řidička osobního vozidla značky Škoda. Chtěla po zastavení auta zavřít okno a vůz skončil v potoce.

Foto: HZS Zlínského kraje

Auto musel z potoka vytáhnout jeřáb hasičů.

Článek

„Příhoda ukazuje, že smolný den může mít každý,“ řekl Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Libor Netopil. Řidička vozidla si podle něj po jeho zaparkování na krajnici vozovky a vysednutí všimla, že jedno z oken zůstalo otevřené. Otevřela znovu vozidlo a po zasunutí klíčku do spínací skříňky chtěla okno zavřít.

Foto: HZS Zlínského kraje

Osobní vůz řidičky - smolařky skončil v potoce.

„Bohužel klíčkem pootočila více, než bylo nutné a nastartovala motor vozidla. Toto by ještě nic neznamenalo, kdyby nebyla zařazena zpátečka. Vozidlo se následně rozjelo ke svahu rokle, kde se na terénní nerovnosti otočilo a zajelo motorovou částí do potoka,“ popsal mluvčí.

Foto: HZS Zlínského kraje

Osobní vůz řidičky - smolařky skončil v potoce.

Při nehodě podle něj nedošlo k žádnému zranění, ale panovala obava z možného úniku pohonných hmot do vody. „Hasiči z Bystřice pod Hostýnem byli na místě události asi do deseti minut od svého výjezdu ze stanice, ale k úniku provozních kapalin do potoka naštěstí nedošlo,“ konstatoval Netopil.

Musel přijet jeřáb

Hasiči podle něj zabezpečili vozidlo proti vzniku požáru, následnému úniku provozních kapalin a odpojili akumulátorovou baterii, která se spolu s celou přední motorovou částí nacházela pod vodou.

Foto: HZS Zlínského kraje

Osobní vůz řidičky - smolařky skončil v potoce.

„Pro následné vyproštění vozidla z rokle si velitel zásahu vyžádal výjezd jeřábu T 815 AV-14 ze stanice profesionálních hasičů v Otrokovicích. Ti se na místo nehody dostavili ve 12:43 hodin a následně vůz vytáhli na komunikaci,“ uvedl mluvčí.

Neštěstí podle něj tedy opět nešlo po horách, ale po lidech. „I když po sérii vážných a tragických dopravních nehod ve Zlínském kraji za poslední dny, se tato událost uzavřela naštěstí jen poškozením vozidla,“ dodal Netopil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám