Hlavní obsah

Nepřipoutaný řidič vylétl ze silnice, zabil ho airbag

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tachov
Aktualizováno

Šestatřicetiletý muž zemřel v neděli v noci při nehodě u Čečkovic na Tachovsku. Řidič nebyl připoután a aktivovaný airbag mu způsobil zranění, jimž na místě podlehl, řekla mluvčí krajských hasičů Pavla Jakoubková.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Řidič se nepřipoutal, vylétl ze silnice a airbag ho zabil.

Článek

Podle informací jel z nedalekého Boru. "Asi 300 metrů před svým domem vylétl ze silnice, několikrát se převrátil a skončil na střeše," uvedl zdroj z místa nehody. "Případný vliv alkoholu i omamných látek bude zřejmý až po soudní pitvě," uvedla tachovská policejní mluvčí Dagmar Jiroušková. Muž dostal smyk, rychlou jízdu nevyloučila.

Foto: HZS Plzeňského kraje

"Muž utrpěl poranění hlavy a dalších částí těla. Zasahující hasiči už ho našli na místě mrtvého. Zůstal zaklíněn polovinou těla mezi dveřmi a sloupkem," uvedla Jakoubková. Silnice druhé třídy byla několik hodin uzavřena.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Nepřipoutaný řidič vylétl ze silnice, zabil ho airbag

Airbagy v autě jsou efektivní pouze při použití spolu s bezpečnostními pásy. Pokud řidič není připoután, je známo, že mohou i zabíjet. I při použití s pásem leckdy způsobí poranění obličeje a otřes mozku.

V každém případě by řidič neměl sedět příliš blízko volantu, při zachování pohodlnosti řízení se doporučuje mezera nejméně 25 centimetrů mezi volantem a řidičem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám