Hlavní obsah

Agresivní muž pokousal policistu, chvíli nato zemřel

Právo, Petr Marek
Šumperk

Přes okamžitou pomoc policistů i záchranářů zemřel v neděli v Loučné nad Desnou na Šumpersku 29letý muž, který krátce předtím fyzicky napadl svého o rok mladšího známého a policistu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident se stal po dvacáté hodině večer v bytovém domě. Vše slyšeli sousedé, kteří napadenému přispěchali na pomoc. Na společné chodbě domu agresora povalili na zem a přidrželi do příjezdu policejní hlídky.

„Policisté si poté muže převzali. Ten se však choval agresivně a jednoho z policistů pokousal. Proto mu nasadili pouta. Po celou dobu konfliktu i po zákroku, útočník komunikoval. Po chvíli ale ztratil vědomí. Policisté ho ihned začali resuscitovat až do příjezdu záchranářů. Jejich snaha však byla marná. Nešťastník na chodbě zemřel,“ řekl Právu ve středu šumperský policejní mluvčí Josef Bednařík.

Ve věci podle něj byla nařízena soudní pitva. Vyloučeno bylo cizí zavinění z důvodu fyzického útoku. Potvrzeno naopak, že muž zemřel na selhání srdce v souvislosti s užitím psychotropních látek.

Celý případ je stále v šetření, kdy útočník je podezřelý z trestného činu násilí proti úřední osobě. „Zraněný policista byl ošetřen a není v pracovní neschopnosti. Nyní se čeká na výsledky testů, zda útočník netrpěl infekčním onemocněním,“ konstatoval mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám