Hlavní obsah

V sušickém kovošrotu zabíjel dělostřelecký granát

Novinky, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sušice

Příčinou středeční tragické nehody v sušickém kovošrotu, při které zemřel jeden ze zaměstnanců a další byl těžce zraněn, byla zřejmě exploze dělostřeleckého granátu, který muži rozřezávali autogenem. Vyplývá to z předběžných výsledků expertízy.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Hasiči se záchranáři na místě výbuchu.

Článek

Podle zdroje Práva zajistili na místě pyrotechnici zbytky vybuchlé munice. Pravděpodobně se jednalo o granát z druhé světové války.

Jak se ocitl ve výkupně sběrných surovin není jasné. "Nemám k tomu co dodat. Obraťte se na policii," reagovala na dotaz Práva jednatelka firmy Hana Holubová.

Mluvčí krajské záchranné služby Lenka Ptáčková uvedla, že celkem byli zraněni tři muži okolo 40 let. "Jeden utrpěl zranění neslučitelná s životem, druhého transportoval vrtulník do pražské vinohradské nemocnice s popáleninami a třetího dělníka, který si stěžoval na silné bolesti v uchu, převezla sanitka do místní nemocnice," upřesnila Ptáčková.

Událost policie šetří jako pracovní úraz.

Reklama

Související témata:

Související články

Autogen zabil muže, druhého těžce zranil

V Kovošrotu v Sušici došlo ve středu ráno při řezání autogenem k výbuchu plynu. Na místě zemřel jeden ze zaměstnanců a další dva byli zraněni. Příčinu nehody...

Výběr článků

Načítám