Hlavní obsah

Sprejer utíkal před průvodčí, skokem z rychlíku v plné rychlosti se zabil

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litoměřice
Aktualizováno

Smutnou dohru měla ve čtvrtek večer v jedoucím rychlíku u Hněvic na Litoměřicku klukovina 18letého mladíka. Ve vlaku ho zaměstnanci Českých drah přistihli, jak ničil sprejem vagon. Před vlakovou četou pak utíkal a následně z vozu vyskočil ve stokilometrové rychlosti. Na místě zemřel.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Neštěstí se stalo krátce před osmou večer. „Podle vlakové čety něco sprejoval, a když ho spatřili, utíkal před nimi. Říkali mu, ať nevyskakuje, že to nemá cenu. Muž přesto ve zhruba stokilometrové rychlosti vyskočil,“ řekl Právu náměstek generálního inspektora Drážní inspekce Jan Kučera.

V rychlíku byly zařazeny starší vagóny, které nemají automatické zabezpečení dveří, pouze cedulku s nápisem neotvírejte dveře, dokud vlak nezastaví.

Na trati mezi Dolními Beřkovicemi a Hněvicemi byl na necelé dvě hodiny zastaven provoz. České dráhy zajišťovaly náhradní dopravu autobusy. Okolnosti smrti mladíka vyšetřují policisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám