Hlavní obsah

Chovatel v Rotavě utýral fenu, nechal ji bez světla, vody a krmení

Právo, vor
Karlovy Vary

Z přečinu týrání zvířat byl policií obviněn 45letý muž z Kraslic. Ten v nedaleké Rotavě utýral k smrti fenu křížence připomínající border kolii.

Článek

„Choval ve zcela nevyhovujících podmínkách dvojici psů rasy rotvajler a fenu křížence připomínající border kolii,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské policie Martina Hrušková.

„Psy zanechal dlouhodobě v uzavřeném objektu bez dostatečného přístupu světla, bez vody a krmení. Zvířata se pohybovala dlouhodobě na podlaze pokryté vlastními výkaly a močí. Svým jednáním jako chovatel utýral a navodil smrt křížence feny, která vyhladověním a celkovým vyčerpáním uhynula,“ uvedla mluvčí.

Chovatel podle Hruškové choval psy v opuštěném objektu v Rotavě od prosince loňského roku do poloviny března. „Rotvajleři trpěli fyzicky i psychicky. Byli podvyživení a dehydratovaní,“ konstatovala Hrušková s tím, že oba týraní psi byli chovateli po prohlídce veterinářem odebráni.

„Obviněnému hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky,“ uzavřela mluvčí s tím, že celý případ bude zpracován formou zkráceného přípravného řízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám