Hlavní obsah

Rotvajler pokousal po celém těle devítiletého koledníka

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devítiletého chlapce krutě na celém těle pokousal šestiletý rotvajler v obci nedaleko Luhačovic na Zlínsku. K nešťastné události došlo při páteční velikonoční koledě s hrkačkami, o incidentu informovala v úterý mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR ve Zlíně Jana Bartíková.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Šestiletý rotvajler zaútočil na devítiletého chlapce, který chodil s družinou ostatních hochů po koledě. Pes dítěti způsobil velmi vážná zranění na celém těle. Chlapec je stále hospitalizován v Baťově krajské nemocnici,“ řekla Bartíková.

Pes na chlapce zaútočil okolo půl sedmé večer. K rodinnému domku přišla skupinka koledníků s hrkačkami. Vnučka majitelů psa vyšla ven, aby jim dala odměnu. „Když otevřela branku, dva rotvajleři vyběhli ven a jeden z nich brutálně zaútočil na devítiletého koledníka. Pokousal ho na hlavě, ruce i noze a způsobil mu velmi vážná zranění. Když majitel uviděl z okna rozběsněné zvíře s malým chlapcem, vyběhl ven a psa od něj odtrhl,“ popsala mluvčí.

Záchranáři dítě okamžitě odvezli na ARO. „Prozatím nemáme výslednou lékařskou zprávu, nicméně kriminalisté zahájili úkony trestního řízení. Neznámého pachatele podezříváme z toho, že z nedbalosti způsobil těžkou újmu na zdraví. Za tento trestný čin hrozí zákaz činnosti nebo až dvouleté vězení,“ řekla Bartíková.

Kromě výjezdu policistů pracoval na místě i člen policejního posttraumatického týmu, který poskytl první psychologickou pomoc šokovaným rodičům zraněného chlapce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám