Hlavní obsah

Zaplatil si předem mobil, přišel mu balík s bramborou a dvěma jablky

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi luxusní cenu, šest tisíc korun, zaplatil za jednu bramboru a dvě jablka devatenáctiletý mladík z Lipníku nad Bečvou na Přerovsku. Naletěl totiž podvodníkovi. Ten mu zmíněné potraviny poslal v balíčku namísto slibovaného mobilního telefonu.

Foto: Archiv, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Policie v Lipníku nad Bečvou šetří případ podvodu. Devatenáctiletý mladík si na internetových stránkách inzerce objednal značkový mobilní telefon za šest tisíc korun,“ informovala v pondělí mluvčí olomouckého krajského policejního ředitelství Eva Čeplová.

„Po emailové dohodě zaslal na účet prodávajícího polovinu sjednané ceny a zbývající částku doplatil dobírkou,“ dodala mluvčí.

V balíku se ovšem místo mobilního telefonu nacházela v novinách zabalená dvě jablka a brambora. Podobných případů, kdy lidé naletěli trikům falešníků, eviduje přitom policie již celou řadu. Jako velmi častá komodita se pak v dodávkách místo dohodnutých mobilních telefonů objevuje rýže. Takové zásilky zaznamenali policisté na Uherskohradišťsku, Svitavsku či Znojemsku.

V případě z Přerovska hrozí podvodníkovi až dvě léta za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám