Hlavní obsah

Stehlík znovu stanul před soudem kvůli kauze kladenské Poldi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Bývalý výkonný ředitel kladenských hutí Marko Stehlík v úterý stanul u Krajského soudu v Praze, který se opět zabývá kauzou Poldi. Stehlík odmítl, že by se obohatil na úkor hutí, prý jen převzal a hradil jejich staré závazky. Vinu vidí v lidech, kteří chtěli dostat Poldi do konkurzu, aby ji stát nemusel nákladně restrukturalizovat.

Foto: Milan Malíček, Právo

Marko Stehlík u soudu

Článek

"Místo abychom byli pochváleni, jsme skončili v base a Poldovka v likvidaci," uvedl před soudem Stehlík, který je v invalidním důchodu. Nemá prý ani žádný majetek a na část jeho důchodu je uvalena exekuce.

Soud Stehlíkovo trestní stíhání předloni zastavil, Nejvyšší soud ale vyhověl dovolání nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana a rozhodl, že případ musí pokračovat.

Marko Stehlík byl obviněn ze zneužívání informací v obchodním styku a z porušování povinnosti při správě cizího majetku. Spolu s ním stanul před soudem jeho otec a bývalý šéf Poldi Vladimír, jehož stíhání bylo už dříve zastaveno ze zdravotních důvodů. Dalším obviněným je bývalý ekonomický ředitel oceláren Luboš Pejpa.

Oba Stehlíkové byli obviněni v roce 1996, čtyři měsíce strávili ve vazbě. Policie je obvinila z toho, že neodvedli 25 miliónů korun na zdravotní pojištění zaměstnanců a daň ze mzdy. Údajně také poskytovali své firmě Bohemia Art bezúročné půjčky, čímž ocelárny utrpěly škodu 67 miliónů korun. Další škoda asi 113 miliónů vznikla podle policie neoprávněným převodem majetku oceláren do nově založené společnosti Poldi Steel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám