Hlavní obsah

V bažantnici zastřelil myslivec svého kolegu

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

K nešťastné události došlo v pátek ráno při lovu v bažantnici na Olomoucku. Postřelen tam byl za dosud nejasných okolností svým pětatřicetiletým kolegou šedesátiletý myslivec. Na místě svému zranění podlehl.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Dva myslivci se v pátek po zakoupení povolenky k odstřelu bažantů vydali na lov. Krátce před osmou hodinou ranní při lovu v prostoru bažantnice mezi Benkovem a Královou u Uničova došlo z dosud nezjištěné příčiny k postřelení jednoho z nich,“ řekla Právu olomoucká policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Muž utrpěl podle informací Práva střelné zranění do hrudníku. „Na místo vzlétl i náš vrtulník, ale muži jsme již pomoci nedokázali,“ sdělil Právu náměstek ředitele Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Jan Weinberg.

Okolnosti celé události jsou předmětem dalšího policejního šetření. „Podle všeho se však jednalo o nešťastnou náhodu, k níž došlo při manipulaci se zbraní,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám