Hlavní obsah

Učitel a zároveň šéf tachovské ODS je ve vazbě za sex se žákyní

Právo, Patrik Biskup, Ivan Blažek
Tachov
Aktualizováno

Mladý učitel jedné ze základních škol z Tachovska a zároveň předseda oblastního sdružení občanských demokratů v Tachově Vladimír Dub je podle informací Práva od minulého týdne ve vazbě pro podezření, že měl sex s nezletilou žákyní.

Článek

„Bylo zahájeno trestní stíhání třicetiletého muže z Tachovska pro zločin pohlavního zneužívání,“ potvrdila mluvčí krajské policie Hana Jehlíková. Vzhledem k počátečnímu stádiu vyšetřování nechtějí orgány činné v trestním řízení k případu poskytovat žádné bližší informace.

"Ještě nejsou vyslechnuti všichni svědci. Podezřelý je ve vazbě proto, aby je nemohl ovlivňovat,“ uvedl šéf tachovského státního zastupitelství Milan Pózel.

Podle jiného zdroje měl Dub se žákyní pletky delší dobu. K milostným kontaktům docházelo přímo ve škole, a to například v kabinetě. „Dívka se sexu s učitelem oddávala dobrovolně,“ upozornil zdroj. Podnět policii dalo vedení školy. „Dívka se svěřila spolužačkám, které to oznámily třídní učitelce. Dotyčného kantora jsem si potom zavolal a chtěl po něm vysvětlení. Nic mi na to neřekl, jen mlčel. Proto jsem podal trestní oznámení, aby policie celou věc prošetřila,“ sdělil Právu ředitel školy. Podle něho se jedná o jinak bezproblémového pedagoga, který na škole učí sedm let.

„Dokud nebude uzavřeno vyšetřování, nemohu přijmout žádné personální opatření. Pokud se podezření potvrdí, samozřejmě s ním rozvážeme pracovní poměr,“ uzavřel ředitel.

Pospíšil: Nejde o nějakou havárku

Dub je předsedou oblastního sdružení občanských demokratů v Tachově. „Regionální rada ODS Plzeňského kraje ho vyzvala, aby své členství ve straně ukončil nebo pozastavil,“ řekl Právu krajský předseda ODS a ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil.

„Nejde o nějakou havárku, pohlavní zneužívání je závažný trestný čin. Nechceme, aby byla takováto věc jakkoliv spojována s ODS,“ podotkl Pospíšil a dodal: „Pokud se ukáže, že je stíhán neprávem, může se do ODS vrátit. Ale podle dosavadních informací svou vinu ani nepopírá.“

Pokud by Dub výzvu k ukončení nebo k pozastavení členství ignoroval, mělo by podle Pospíšila místní sdružení ODS zvážit, zda ho ze strany nevyloučí. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám