Hlavní obsah

Agresivní senior rozbil holí hlavu cyklistovi, pak sehrál záchvat

Právo, bed

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Téměř osmdesátiletý důchodce napadl v Přerově v Komenského ulici francouzskou holí čtyřiašedesátiletého muže, který jel na kole po chodníku. K fyzickému útoku došlo poblíž restaurace U Slunce ve středu dopoledne.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Muž udeřil cyklistu do hlavy v době, kdy kolem něho projížděl. Způsobil mu tržné zranění s dobou léčení asi sedm dní.

„Policisté, kteří přijeli na místo, podezřelého zadrželi a vyzvali ho, aby nastoupil do služebního vozidla. To útočník odmítl a lehl si na zem a ani po zákonné výzvě, kterou si od policistů vyslechl, nezměnil názor a do vozidla nenastoupil. Z těchto důvodů byly použity donucovací prostředky a byl naložen do vozidla, kde mu byla ještě přiložena pouta. U policejní služebny se situace opakovala,“ uvedla přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Předstíral bezvědomí

Stařík odmítl vystoupit z vozu a policisté jej museli vytáhnout proti jeho vůli. Poté si opět lehl na zem. Když se vitálního důchodce mužům zákona konečně podařilo odnést na služebnu, předstíral nevolnost, bezvědomí a záchvaty. Policisté proto přivolali zdravotní záchrannou službu, která podezřelého převezla k vyšetření do místní nemocnice.

Agresivní senior je podezřelý z výtržnictví a úmyslného ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, za což mu hrozí až tříleté vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám