Hlavní obsah

Tatra vjela rodině na Blanensku do pokoje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve Svitávce na Blanensku vjelo v pondělí odpoledne nákladní auto Tatra 815 do domu a zastavilo se v jednom z pokojů. Majitelé naštěstí byli v té době v jiné části budovy. Vážně zraněn je řidič.

Článek

"Vozidlo Tatra 815 čelně nabouralo do rohové části rodinného domu v ulici Pod kostelem. Auto prorazilo zeď domu a zastavilo se až zhruba tři metry uvnitř jednoho z pokojů," sdělil Novinkám mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Hasiči těžce zraněného řidiče z kabiny komplikovaně vyprošťovali. "Museli jsme rozřezávat střešní konstrukci domu a pomocí hydraulického vyprošťovacího nářadí také postupně rozstřihávat a uvolňovat kabinu vozidla," doplnil Haid.

Muže se podařilo vyprostit v půl čtvrté, tedy asi za hodinu od nárazu.

Hasiči část domu provizorně podepřeli trámy, majitelé zavolali statika, který posoudí, zda bude potřeba poškozenou část budovy zbourat.

Auto nebylo možné z místa vyvézt, protože hasiči při vyprošťování muže museli rozřezat řízení vozu. Vůz byl odtažen po půl šesté večer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám