Hlavní obsah

Lstí unikla znásilnění mladá žena z Chrudimi

– Chrudim
Právo, René Chvalina

Nepříjemné okamžiky prožila během nedělního rána šestadvacetiletá žena. To, že sedí v chrudimském baru u jednoho stolu s násilníkem, nejdříve vůbec netušila. Muž se ji později pokusil znásilnit. Mladé ženě se pomocí aktivní obrany a lsti podařilo násilníkovi ubránit. Policie osmadvacetiletého muže zadržela a obvinila.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

„První incident se odehrál před toaletou, kdy muž namáčkl ženu na stěnu a snažil se ji líbat. Na ženino odmítání nebral ohledy. Byl však vyrušen dalšími hosty, čehož žena využila a z baru odešla,“ uvedl Právu policejní mluvčí Lukáš Maier.

Mladá žena ale v tu chvíli vůbec netušila, že touhy jejího spolustolovníka nepominuly. Muž za ní vyšel z baru a tajně ji začal sledovat.

„Okolo čtvrté hodiny ji v nedaleké ulici povalil na zem, stáhnul z ní oblečení a pokusil se o vykonání soulože. Toto se mu však nepodařilo, jelikož se aktivně bránila,“ upřesnil Maier. Když bylo ženě jasné, že se mu již dlouho nedokáže bránit, tak zkusila lest. Násilníkovi duchapřítomně nabídla, že se sejdou jinde.

Ten tomu uvěřil a ženu doprovodil do místa bydliště. Mladá žena poté využila chvilkové nepozornosti neodbytného hrubiána a podařilo se jí utéct. Celý incident ihned oznámila na policii.

„Chrudimským kriminalistům se ještě v neděli podařilo osmadvacetiletého muže vypátrat a zadržet. Byl umístěn v policejní cele a převzal si obvinění pro zločin znásilnění ve stádiu pokusu,“ doplnil policejní mluvčí.

Osmadvacetiletému muži nyní hrozí až deset roků za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám