Hlavní obsah

Tříletý řidič v Hradci nastartoval a srazil autem vlastní babičku

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuriózní nehoda se stala v sobotu v Hradci Králové. Žena se chystala odjet se svým bezmála tříletým vnukem, kterého posadila na zadní sedačku Renaultu Modus. Když se na chvíli vrátila do domu, přelezl hoch za volant, otočil klíčky v zapalování a nastartoval. Otevřené dveře couvajícího automobilu pak vracející se babičku povalily. Žena skončila v nemocnici.

Článek

"Žena nejprve otevřela svůj vůz Renault Modus zaparkovaný poblíž jejího domu v Hradci Králové. Potom vnuka posadila do auta na zadní sedačku. Sama si pak sedla za volant," řekla policejní mluvčí Anna Pešavová.

Ještě než ale nastartovala, vzpomněla si, že se musí pro něco vrátit do domu. Zatímco byla pryč, hoch se přemístil na sedadlo řidiče a pomocí klíčků v zapalování se mu podařilo auto nastartovat.

"Po chvíli, když se vracela k autu, viděla, jak vnuk přelezl na přední sedačku na místo řidiče. Stačila akorát rychle otevřít dveře, ale již nestihla vnuka vyndat od volantu," uvedla mluvčí. Automobil začal couvat a jeho otevřené dveře povalily babičku na zem.

Auto se nakonec zastavilo o dřevěný plot. Žena skončila s drobnými pohmožděninami v královéhradecké fakultní nemocnici. Škoda na automobilu dosáhla 30 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám