Hlavní obsah

Policisté přistihli v Jaroměři trojici mužů při krádeži vepře

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaroměř

Vepřového se zachtělo trojici mužů z Prahy, kteří o sváteční noci z 5. na 6. července o půl druhé v noci zamířili k vepřínu v Jaroměři. Nelegální výprava však pro 59, 60 a 72letého muže skončila jinak, než si představovali.

Článek

„K budově přijeli vozem Ford Focus. Jejich společným záměrem bylo odcizit vepře, aby jej později mohli zkonzumovat. Jsou podezřelí, že po příjezdu do objektu vnikli do výkrmny prasat, kde předem připravenými kleštěmi překonali zámky. Tam malorážkou zastřelili jednoho vepře o váze 120 kilogramů, kterého následně přetáhli k přistavenému vozidlu,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Burýšková.

Zabité prase naložili do kufru automobilu a chystali se z místa odjet. Vozidlo si však vyhlédla hlídka městské policie v Jaroměři, která se jej rozhodla zkontrolovat.

„Řidič s osádkou začal strážníkům ujíždět, což se mu dařilo asi jeden a půl kilometru. Hlídka strážníků si všimla v levé části nárazníku na vozidle krevní stopy. V té době byla již o případu informována státní policie, která rovněž dorazila na místo. V kufru vozidla policisté nalezli zastřeleného vepře, zajištěna byla i nelegálně držená zbraň. Podezřelou trojici policisté zadrželi,“ dodala Burýšková s tím, že muži byli ještě téhož dne obviněni z přečinu krádeže, spáchané ve spolupachatelství. Šedesátiletý muž si navíc vyslechl obvinění z přečinu nedovoleného ozbrojování.

Škoda dosáhla téměř pěti tisíc korun, obvinění tuto škodu v plné výši poškozené firmě uhradili. V případě prokázání viny jim hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám