Hlavní obsah

Sanitka se srazila s kamiónem, zemřeli pacient a řidič

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rychnov nad Kněžnou
Aktualizováno

Vůz rychlé zdravotnické pomoci havaroval v noci na pátek na silnici první třídy u Vamberka na Rychnovsku. Při střetu s protijedoucím kamiónem dva lidé zemřeli, další dva jsou zraněni. Nehoda se stala při předjíždění a sanitka měla puštěné majáky.

Článek

„Ze zatím nezjištěných příčin došlo k čelnímu střetu sanitního vozu s protijedoucím kamiónem. Sanitka předjížděla traktor, po střetu dva lidé zemřeli,“ řekla Novinkám mluvčí policie v Rychnově nad Kněžnou Alena Kacálková.

Na místě zemřel 64letý řidič sanitky a 84letý transportovaný pacient. Těžce zraněn byl řidič kamiónu, který byl převezen do nemocnice v Ústí nad Orlicí, a zdravotní sestra ze sanitky. Rychlá záchranná služba ji transportovala do nemocnice v Hradci Králové.

Podle informací hasičů převážela sanitka se zapnutými majáky pacienta do nemocnice v Rychnově nad Kněžnou. „Zraněné museli hasiči z vozidel vyprostit pomocí hydraulického zařízení,“ uvedli k nehodě hasiči.

"Bohužel vždycky je jednou poprvé, v hradecké záchrance jsme takhle těžkou nehodu se smrtelnými následky dosud neměli," řekl ČTK ředitel Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje Jiří Mašek, který je mezi záchranáři od roku 1990.

Mašek ráno navštívil místo tragedie, vedení záchranné služby již hovořilo s manželkou zesnulého řidiče i pacienta. Podle Maška byla sanitka při čelním střetu s kamionem zcela zničena, její hodnota bez přístrojů se pohybuje kolem dvou miliónů korun.

"Celkovou škodu zatím nemáme vyčíslenou, o příčině střetu nechci spekulovat, to je věcí vyšetřování policie," řekl Mašek.

Nehoda se stala kolem čtvrté hodiny ráno na silnici první třídy číslo jedenáct mezi Vamberkem a Rybnou nad Zdobnicí. Silnice byla uzavřena, podle policie uzavírka trvala do jedenácti hodin. Provoz byl odkloněn na objízdné trasy.

Od Vamberka odkláněla policie veškerou dopravu, z opačné strany byly v Žamberku odkloněny kamióny, osobní doprava měla také objízdné trasy, na kterých byly policejní hlídky a provoz usměrňovaly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám