Hlavní obsah

Rychlík vjel do návěsu, blokuje mezinárodní trať

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hlavní železniční trať z Přerova na Břeclav je ve středu odpoledne uzavřena kvůli dopravní nehodě rychlíku s nákladním automobilem ve Spytihněvi na Zlínsku. Informoval o tom Vít Rušar z Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Polský tahač zůstal po nehodě na druhé koleji.

Článek

K vážné dopravní nehodě, při které rychlík na železničním přejezdu najel do zadní části automobilového návěsu, došlo kolem dvanácté hodiny. Při střetu se naštěstí nezranil ani řidič auta, ani cestující ve vlaku.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Zastávka ve Spytihněvi naštěstí v okamžiku nehody zela prázdnotou.

Část soupravy stále blokuje železnici, z kolejí sjela po nárazu jedna náprava lokomotivy a jeden z vagónů.

Na místě zasahují nejen profesionální hasiči z Otrokovic a Uherského Hradiště, ale i dobrovolní záchranáři ze Spytihněvi. K nehodě zamířili rovněž hasiči ze Správy železniční dopravní cesty s těžkou technikou.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Po srážce zůstaly zprohýbané koleje

Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala se nehoda stala na železničním přejezdu se závorami a světelnou signalizací. „Zjišťujeme, zda bylo bezpečnostní zařízení funkční nebo zda nedošlo k technické závadě,“ řekl Právu mluvčí.

Rychlík směřoval z Olomouce do Brna přes Břeclav. Pro cestující je zajištěna náhradní doprava. Kromě vlaku a nákladního automobilu je poškozena i spytihněvská vlaková zastávka.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Kovové části automobilového návěsu byly rozesety desítky metrů od místa neštěstí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám