Hlavní obsah

Řidiči tuningových aut zavinili smrtelnou nehodu na Kladensku a ujeli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slaný
Aktualizováno

Policisté pátrají po řidičích dvou vozidel Nissan GTR červené a bílé barvy, kteří v sobotu večer zavinili nehodu na rychlostní silnici R7 u Slaného na Kladensku a ujeli. Při havárii byli těžce zraněni dva lidé. Jeden z nich později v nemocnici zemřel, řekla mluvčí kladenské policie Michaela Nováková.

Článek

Hledaní podle policistů patří mezi účastníky tuningové akce, která se konala v Panenském Týnci na Lounsku. Jejich sportovní vozy se na českých silnicích nevyskytují příliš často. Podle Novákové jich je v Česku maximálně několik desítek a pro policisty by neměl být problém najít jejich majitele. "Řidiči se vzájemně riskantně předjížděli a ohrozili protijedoucí vozidlo značky Renault Twingo, v němž cestovali muž a žena," popsala Nováková.

Řidič osobního auta strhl řízení, aby se vyhnul čelnímu střetu a jeho vozidlo skončilo na přilehlé stráni na střeše. Podezřelí z místa nehody ujeli. Oba těžce zraněné záchranáři převezli do pražských nemocnic. "Šestadvacetiletý řidič v nemocnici později zemřel," upřesnila Nováková. Dvaadvacetiletá spolujezdkyně je podle mluvčí stále v kritickém stavu.

Tuning party se v Panenském Týnci konala od pátku do soboty. Sjíždějí se na ní majitelé aut, která si různě upravují. Své sériově vyráběné vozy například vybavují výkonnými motory, různými doplňky a upravují jejich karosérie i interiéry.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám