Hlavní obsah

Po ujíždějícím autě na Ostravsku stříleli policisté, řidič si na útěku zlomil nohu

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vážným zraněním skončila v pátek v noci automobilová honička, přestřelka a následný úprk pronásledovaného řidiče, který vyskočil z auta a snažil se zmizet mezi domy v obci Děhylov u Ostravy. Na útěku si muž při pádu zlomil nohu a skončil v nemocnici. Policie případ šetří jako násilí proti úřední osobě.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Incident začal ve chvíli, kdy se policejní hlídka snažila zastavit řidiče volkswagenu. Řidič ale neposlechl a začal najíždět nejprve na policejní auto a pak i na policistu, který musel uskočit. Když ujíždějící řidič kolem policisty projel, ten za ním jedenkrát vystřelil na pravé zadní kolo automobilu, střela ale skončila v nárazníku.

Policisté začali okamžitě automobil pronásledovat a našli ho odstavený za budovou pošty v Děhylově. „Neznámý muž se dal na útěk. Za rohem, a to v blízkosti stojícího činžovního domu, byl vzápětí při pronásledování policisty nalezen. Ležel na travnatém povrchu, při svém samostatném pádu na zem utrpěl zlomeninu dolní končetiny,“ uvedl mluvčí policie René Černohorský.

Policisté na místo přivolali sanitku, která muže převezla do nemocnice. Tam se řidič podrobil odběru krve za účelem zjištění, zda je střízlivý. „Obvinění mu zatím nebylo vzhledem k jeho zdravotnímu stavu sděleno,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám