Hlavní obsah

Opilá žena se řítila po D1 na Vyškovsku v protisměru

– Vyškov • Aktualizováno
Novinky, Petr Nový

Opilá žena ujela protisměrem na dálnici D1 na Vyškovsku v pátek večer deset kilometrů. Její zběsilou jízdu ukončila až hlídka dálniční policie. Nikomu se naštěstí nic nestalo, řidička ale přišla o řidičský průkaz, nadýchala alkohol a bude se zpovídat z několika trestných činů.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Toyota s 59letou ženou za volantem jela v protisměru kolem 230. kilometru dálnice. Zastavila ji hlídka policistů z Ivanovic na Hané, dechová zkouška pak ukázala 1,7 promile alkoholu v dechu. Žena však pití alkoholu popírala.

Policistům řidička uvedla, že sjela z dálnice D1 u Vyškova a hodlala pokračovat směrem Olomouc. Nesprávně však zvolila nájezd a pokračovala opět po dálnici směrem na Kroměříž. Po několika kilometrech si svůj omyl uvědomila, na dálnici se obrátila a vracela se zpět na Vyškov.

„Řidiči, kteří ji míjeli, byli nuceni zpomalit a vyhýbat se vozidlu, které se vynořilo z protisměru. Muži zákona zadrželi hazardérce řidičský průkaz,“ řekla mluvčí policie Alice Navrátilová.

Za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky a obecné ohrožení z nedbalosti naše trestní předpisy ukládají až pětiletý trest odnětí svobody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám