Hlavní obsah

Řidič při testování kamery natočil brzdícího piráta za volantem dodávky

Novinky, Petr Nový
Ostrava

Na světlo světa se dostal další videozáznam, na kterém řidič nebezpečným brzděním a blokováním "trestá" posádku vozidla, které podle jeho názoru nejelo v levém pruhu dostatečně rychle. Případ připomíná známou hazardérskou jízdu piráta z D1 v terénním mercedesu s espézetkou s čísly 2222, která skončila dopravní nehodou. Tentokrát agresora za volantem dodávky natočila shodou okolností kamera, která je určená právě pro natočení takových událostí na silnici a řidič ji testoval.

Článek

Natočený incident se stal v polovině loňského roku v Místecké ulici, vedoucí z Frýdku Místku do Ostravy, na vjezdu do krajského města. Při zkušebním testování záznamového zařízení pro automobily se řidič vozu s namontovanou kamerou sám dostal nečekaně do úzkých ve chvíli, kdy ukončil předjíždění v pravém jízdním pruhu.

„Řidič našeho vozidla jel v levém pruhu a předjížděl vozidla v pravém pruhu, bílá dodávka jej dojela a její řidič si blikáním chtěl vynutit předjetí. Po předjetí vozidel v pravém pruhu se náš zaměstnanec zařadil do pruhu pravého a pokračoval stejnou rychlostí v jízdě. Bílá dodávka jej předjela a její řidič začal nebezpečně brzdit,“ řekl Michal Jankovič z firmy testující záznamové zařízení.

Řidič osobního vozu se pokusil brzdící dodávku předjet, ale její řidič naprosto nepochopitelně ihned předjíždějící vůz zablokoval. Řidiči osobního vozu se naštěstí podařilo zareagovat a včas zabrzdit, čímž téměř jistě zabránil srážce.

"O události jsme informovali i firmu, které dodávka patří, aby věděli, jak jezdí jejich řidiči. Bylo nám sděleno, že tohle je první přestupek daného řidiče a že bude potrestán," uvedl Jankovič.

Kamery si vyžádaly autoškoly

Doplnil, že firma zařadila zařízení do své nabídky na základě požadavků autoškol, které s podobným chováním bezohledných řidičů měly již zkušenosti a doplatily na argumenty, že vina je vždy na řidiči zadního vozidla, které nedobrzdí z důvodu nedodržení bezpečné vzdálenosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám