Hlavní obsah

Muž umrzl na Šumavě jen 150 metrů od svého domova

– Horní Vltavice • Aktualizováno
Novinky, Petr Nový

Záchranáři hledali v pátek 50letého muže z Horní Vltavice na Šumavě, který se nevrátil z restaurace. Jeho tělo bylo nalezeno jen 150 metrů od domova. Příčinou smrti byl nejspíš alkohol a podchlazení.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Pohřešování manžela nahlásila v pátek ráno jeho manželka horským záchranářům. Podle jejích slov muž odešel večer do vzdálené restaurace a do rána se nevrátil.

„Kontaktovali jsme místní hasiče i oddělení policie a v počtu deseti lidí jsme nejprve začali prohledávat místa kolem restaurace. Předpokládali jsme, že muž mohl přespat v některém z penzionů nebo u svých známých,“ uvedl Ondřej Zeman z Horské služby, který se na pátrání podílel.

V okolních budovách bylo pátrání neúspěšné, proto záchranáři začali prohledávat terén mezi domem pohřešovaného a restaurací. Po pátrání, které od oznámení trvalo asi jeden a půl hodiny, pak našli muže asi 150 metrů od jeho bydliště. Dál už zřejmě nedokázal dojít.

Muž nejevil známky života, proto záchranáři zahájili resuscitaci a přivolali Rychlou lékařskou pomoc. Po příjezdu však lékař musel konstatovat smrt, jejíž příčinou byl zřejmě alkohol a podchlazení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám