Hlavní obsah

Policisté našli muže s vážným zraněním hlavy, jenž utekl lékařům

Právo, pok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Krumlov
Aktualizováno

Českokrumlovští policisté pátrali po 48letém Františku Ederovi, který už podruhé utekl z českokrumlovské nemocnice. Muž je po těžkém úrazu hlavy, horní pravou část lebky nemá krytou lebeční kostí, což je i na první pohled zřetelně vidět. V noci na sobotu byl muž nalezen a předán do péče lékařů.

Článek

„Poprvé muž z nemocnice utekl minulý týden v pátek. Ještě tentýž den byl policisty nalezen v českobudějovické nádražní hale a předán zpět do nemocnice. Ve středu ale z nemocnice utekl znovu. Pátrání je intenzivní zejména vzhledem k jeho zdravotnímu stavu. Jakýkoliv úder do hlavy by totiž mohl způsobit u tohoto muže vážné ohrožení života či dokonce smrt,“ sdělila Právu mluvčí českokrumlovské policie Michaela Pavlíčková.

Proč mohl pacient s takto rozsáhlým zraněním už podruhé z nemocnice utéct, vysvětlil místopředseda představenstva nemocnice Jindřich Florián tím, že lékaři nemají žádné pravomoci podobným případům zabránit. „Nejsme uzavřené oddělení ani vězení a pacient nebyl zbaven svéprávnosti,“ zdůraznil Florián.

Reklama

Výběr článků

Načítám