Hlavní obsah

Na náledí u Loun bouralo několik aut a kamiónů, policie viní silničáře

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Louny
Aktualizováno

Série dopravních nehod zablokovala u Loun ve středu ráno hlavní tah z Chomutova na Prahu. V největším karambolu skončily dva kamióny, nákladní auto a nejspíš také tři osobní vozy. V další zůstala dvě osobní auta.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Článek

Silně namrzlý je podle informací policie celý obchvat Loun, stejná situace panuje i na objízdných trasách, kde už několik aut uvízlo. „Silničářům jsme o tom říkali, ale nic s tím neudělali,“ řekli lounští policisté. Silnice číslo sedm by měla být uzavřena až do odpoledne. Silničáři vinu popírají.

Největší nehoda se stala krátce po půl sedmé u chlumčanského mostu jihovýchodně od Loun. "Jeden kamión je tam napříč celou silnicí, další auta vrazila buď do něj, nebo popadala do příkopů," popsal situaci jeden z policistů.

Policie zatím neví o nějakém vážnějším zranění, silnici ale musela uzavřít. Za dvacet minut se navíc stala ještě jedna nehoda na západním sjezdu z obchvatu, kde se ale jen tvoří kolony.

Problémy tím ale neskončily. Na objízdné trase přes vesnice Citoliby a Brloh se totiž také udělalo náledí a uvázlo tam několik kamiónů. "Silničářům jsme o tom všem říkali, žádali je, aby problémová místa posypali, ale neudělali to," řekl v osm hodin ráno operační důstojník lounské policie.

Teď prý policie hledá náhradní trasu, na níž už ale vpustí jen osobní auta, zatímco kamióny neprojedou až do brzkého odpoledne, kdy se předpokládá obnovení provozu.

Silničáři chybu odmítají

Správa silnic obvinění z pochybení odmítá. Nehodě u Chlumčan podle ní předejít nešlo, na objížďce zase znemožnil práci sypače uvázlý kamión.

"Stalo se to na mostě, které bývají nejvíc prochladlé, navíc v tu dobu pršelo. Od toho na nich jsou modré odrazky, aby řidiči jezdili opatrně," řekla provozní náměstkyně krajských silničářů Lenka Holovská.

Oznámení podle ní dostali silničáři deset minut po nehodě a za dalších dvacet minut už mířil na objížďku sypač. "Jenže ještě než to stihl celé posypat, uvíznul před ním kamión a zablokoval mu silnici. Podle údajů z GPS navigace je sypač pořád na místě a snaží se to zprůjezdnit," dodala Holovská.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám