Hlavní obsah

Dva výrostci v Ostravě pobodali tři děti, devítiletý hoch je mimo ohrožení života

Právo, Aleš Honus
Ostrava
Aktualizováno

Tři chlapci ve věku 9, 13 a 14 let byli v sobotu v podvečer v intervalech několika minut pobodáni na sídlišti v Ostravě-Zábřehu. Nejmladší z nich bojoval o život, ale lékařům se přes noc podařilo jeho stav stabilizovat. Případ vyšetřuje policie, okolnosti útoku zatím nechce komentovat. V cele předběžného zadržení skončili dva podezřelí mladíci.

Foto: Aleš Honus, Právo

Policisté místa činu ohradili.

Článek

Jednoho podle informací Práva zadrželi městští strážníci při činu, druhého zanedlouho poté přivolaní policisté. Šéf ostravské kriminálky Radovan Vojta Právu na místě činu potvrdil, že zadrženi byli dva výrostci, kterým ještě není ani osmnáct let. Případ si podle Vojty s největší pravděpodobností převezmou kriminalisté z krajské policejní správy. Zatím není jasné, zda útok bude vyhodnocen jako pokus o vraždu, anebo jako těžké ublížení na zdraví.

Foto: Aleš Honus, Právo

Ostravští policisté na místě činu

Událost se stala na okraji Bělského lesa v ulicích Svazácká a Patrice Lumumby. Dva výrostci, kteří byli zřejmě pod vlivem alkoholu, postupně zaútočili na tři skupinky dětí. Nejmladší z napadených chlapců utrpěl podle mluvčího záchranné služby Lukáše Humpla vícečetná poranění.

„Stav devítiletého chlapce je velmi vážný, je hospitalizován na jednotce intenzivní péče fakultní nemocnice. Lékař u něj zjistili bodná poranění v oblasti krku, ruky, břicha a pánve. Další dva zranění jsou na tom lépe, byli převezeni do Městské nemocnice v Ostravě-Fifejdách,“ dodal Humpl s tím, že třináctiletý chlapec byl bodnut do hrudníku, o rok mladší chlapec do zad a ruky.

V neděli ráno potvrdila nemocnice, že se lékařům přes noc podařilo stav na životě ohroženého chlapce stabilizovat. „Chlapec je hospitalizován na oddělení pediatrické intenzivní a resuscitační péče. Utrpěl těžká poranění, ale je mimo ohrožení života,“ informoval mluvčí ostravské fakultní nemocnice Tomáš Oborný.

Další dva pobodaní ve věku jsou hospitalizováni v Městské nemocnici v Ostravě. „Jeden z nich s těžkým poraněním břicha byl ihned převezen na operační sál a operován. Nyní je na JIP a jeho stav je stabilizovaný. Druhý nezletilý pacient byl také našimi lékaři ošetřen a i jeho stav je stabilizovaný,“ řekla v neděli mluvčí nemocnice Anna Vidiševská. Dodala, že lékaři ošetřili také jednoho z podezřelých, kterého přivezli a poté si i odvezli policisté.

Foto: Aleš Honus, Právo

Policista prohlédává místo, kde byl pobodán jeden z nezletilých.

Podle informací mluvčí Městské policie v Ostravě Vladimíry Zychové bylo v sobotu v podvečer na tísňové lince zaznamenáno hned několik zoufalých telefonátů svědků. „Nejprve svědci telefonicky oznámili pobodání dítěte v Bělském lese. Pak bylo nahlášeno pobodání devítiletého chlapce na nedalekém sídlišti a k dalšímu útoku došlo vzápětí o kus dál,“ řekla mluvčí s tím, že šlo o prvotní informace, které nemusejí být zcela přesné.

Policisté začali okamžitě po činu vyslýchat svědky. Zároveň ve spolupráci s městskou policií začali prohledávat místa, kde ke třem útokům došlo. Hledají nůž, který měli pachatelé u sebe, případně další stopy. Další informace o útoku policie zveřejní až v neděli poté, co budou zadržení výrostci vyslechnuti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám