Hlavní obsah

Trojice mužů přepadla v podchodu mladou ženu

Právo, Ludmila Žlábková
Hradec Králové

Královéhradečtí policisté pátrají po trojici lupičů, kteří v úterý večer přepadli v podchodu na Brněnské třídě v Hradci Králové třiadvacetiletou ženu z Rychnovska.

Článek

„Kolem půl deváté večer, zhruba uprostřed osvětleného podchodu pod čtyřproudovou silnicí, jeden z nich násilím dívku přitlačil ke zdi a následně jí z kabelky vytáhl peněženku. Z ukořistěné peněženky odcizil 4750 korun, které v ní byly, a prázdnou pak zahodil,“ uvedla mluvčí hradecké policie Anna Pešavová.

V době, kdy tento muž loupil, jeho dva komplicové hlídali východy z padesátimetrového podchodu. Potom lupič utekl směrem k Moravskému Předměstí. Napadená naštěstí vyvázla bez zranění.

„Útočníkovi může být kolem osmnácti let, vysoký je asi 175 centimetrů a má tmavé krátké vlasy. Na sobě měl tmavou krátkou bundu a hnědozelené kalhoty. Při přepadení mluvil minimálně. K popisu jeho dvou kompliců, kteří hlídali v okolí, si však dívka nic nevybavuje,“ dodala Pešavová. Požádala také případné svědky, kteří by mohli k případu poskytnout jakékoliv informace, nechť se obrátí na linku tísňového volání 158.

Policisté případ vyšetřují pro podezření ze zločinu loupeže, za níž by mohl být útočník potrestán dvěma až deseti lety odnětí svobody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám