Hlavní obsah

Muž se v parku v Hradci Králové ukájel před dívkami

Právo, Jiří Bednář
Hradec Králové

Královéhradečtí policisté pátrají po muži, který ve čtvrtek v lesoparku v Hradci Králové masturboval před dětmi.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Nejprve vyděsil kolem tři čtvrtě na tři odpoledne dvě děvčata poblíž ulice Milady Horákové. Před jedenáctiletou a dvanáctiletou dívkou se odhalil a onanoval. O dvě hodiny později si vyhlédl ve stejném lesoparku, tentokrát poblíž Palachovy ulice, patnáctiletou slečnu. K dívce přistoupil zezadu, jednou rukou ji chytil za rameno a druhou rukou jí zakryl ústa. Dívku se snažil odtáhnout do lesoparku, ale ona se bránila a nakonec se jí podařilo utéct,“ sdělila mluvčí hradecké policie Anna Pešavová.

S největší pravděpodobností se jedná o stejného muže. V prvním případě měl na sobě krátkou černou koženou bundu do pasu a modré riflové kalhoty. Ve druhém případě byl oblečen do dlouhého černého kabátu. Ruce mu zakrývaly černé kožené rukavice, obut byl do bílých sportovních bot a zpod kabátu mu byly vidět chlupaté nohy. Může mu být kolem padesáti až šedesáti let, vysoký je asi 175 centimetrů a má šedivé krátké vlasy.

„Případní svědci, kteří by mohli k případům poskytnout jakékoliv informace, nechť se bez prodlení obrátí na linku tísňového volání 158. Žádáme veřejnost o zvýšenou opatrnost, neboť nelze vyloučit, že muž zaútočí znovu,“ uvedla mluvčí.

Pachatel se dopustil přečinu výtržnictví a přečinu omezování osobní svobody. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody až na dvě léta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám