Hlavní obsah

Zloděj prchal přes ploty, policista chytře použil otevřenou branku

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyškov

Ani dva varovné výstřely nezastavily prchajícího zločince, který v těchto dnech přepadl vyškovskou prodejnu Prosport. Pachatel na útěku sice obratně překonával vysoké ploty, nevšiml si ale, že v jednom z nich byla otevřená branka. Pronásledující policista mu tak mohl pohodlně nadběhnout a lupiče lapit.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Zloděj měl smůlu, že když vybíhal z vyloupené prodejny, projížděla zrovna kolem hlídka cizinecké police, kterou zastavila jedna z kolemjdoucích, jež pachatele popsala a sdělila i směr jeho útěku.

„Policisté vjeli do parku, kam podle výpovědi utíkal pachatel a uviděli muže, který odpovídal popisu, jak se pokouší přelézt bránu do sousedícího sportovního areálu. Jeden z policistů vysedl z auta a rozběhl se za podezřelým,“ popsal pronásledování mluvčí cizinecké policie Roman Pittner.

Muž vida, že má v patách pronásledovatele, ještě znásobil svoje úsilí a i když mu za zády zazněly dva výstřely, nezastavil se.

„Pronásledující policista si na rozdíl od nepřemýšlivého pachatele všiml, že vedle plotu, který muž právě přelézal, je otevřená brána, pachateli nadběhl a pomocí hmatů a chvatů jej povalil na vozovku a nasadil mu pouta,“ dodal Pittner s tím, že muži při zatýkání z kapsy vypadl kuchyňský nůž a ukradené peníze. Nyní mu hrozí až deset let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám