Hlavní obsah

Policie v místě zmizení devítiletou Aničku nenašla, pracuje i s verzí únosu

Právo, Novinky, Petr Nový, Josef Koukal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražská policie ve čtvrtek odpoledne informovala, že při pátrání po ztracené devítileté Aničce z Prahy pracuje i s verzí možného únosu. Od středečního odpoledne nemá nikdo o dívce žádné zprávy. Ve čtvrtek po třetí hodině bylo rozsáhlé pátrání v místě zmizení dívky ukončeno. Probíhalo od středečního odpoledne. Rodiče dívky jsou v péči psychologa.

Článek

Při pátrání v Troji nepomohl policistům ani vrtulník s termovizí, který nad kolonií zahrádkářů létal dvacet minut. Na místě dál zůstávají strážníci pražské městské policie. Budou se poptávat lidí, kteří se v místě budou pohybovat večer a v noci, protože je možné, že je během dne nezkontrolovali.

"Nemůžeme podcenit žádnou z vyšetřovacích verzí, proto nevylučujeme ani možnost únosu," řekla k situaci ve čtvrtek odpoledne mluvčí pražské policie Alena Zoulová v České televizi. Doplnila, že policisté nyní pátrají v celé zemi i v příhraničních oblastech.

Až kolem druhé hodiny odpoledne se nad Prahou zvedla mlha a policie mohla do pátrání nasadit také vrtulník s termovizí. Prohledával oblast nad Trojou a Kobylisy.

Popis hledané dívky
Anička je vysoká asi 120 centimetrů a má blond vlasy. Oblečena byla do tmavě šedé zimní bundy, fialovo-černé šály (tzv. „Palestina“) a tmavě modrých džínů s červeno-bílým páskem. Na nohou měla černé boty a na hlavě fialovou čepici s kšiltem.
Foto: Petr Hloušek, Právo

Na stoupu byli nasazeni psovodi.

"Od šesté hodiny ráno byly posíleny policejní hlídky. V současné době se na místě v Praze 8 nachází asi stovka policistů včetně psovodů, kteří propátrávají okolí,“ řekla ve čtvrtek ráno Novinkám mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

"Dostáváme desítky oznámení z celé republiky, že ji třeba někde zahlédli. Každé z nich musíme prověřit," řekla Právu policejní mluvčí Andrea Zoulová. "Volal třeba pán, který měl dojem, že ji zahlédl na nádraží v Kralupech nad Vltavou," uvedla příklad mluvčí.

Prostor zahrádkářské kolonie v Kobylisích stále pročesává zhruba stovka policistů se psy. Většinu míst už policisté prošli třikrát. Pátrání podle nich komplikuje členitý terén.

Ředitel školy: je to pohodová žákyně čtvrté třídy

Podle ředitele základní školy Na Šutce Zbyňka Drozdy je Anička pohodová žákyně 4. třídy s dobrým prospěchem. Na dotaz Práva Drozda vyloučil, že by se v minulosti někdy zatoulala.

„Považujeme za nepravděpodobné, že by za jejím zmizením byl útěk z domova,“ uvedl Drozda. O zmizení žákyně škola informovala rodiče na svých internetových stránkách i osobně.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Do akce byl nasazen i vrtulník s termovizí.

Anna se ve středu v jednu hodinu odpoledne nevrátila ze školy v Praze 8. Šla společně se spolužačkami obvyklou trasou, pak se ale jejich cesty rozdělily v ulici Pod Písečnou a od tohoto okamžiku ji nikdo neviděl.

Poblíž místa, kde se školačky rozloučily, nalezli policisté dívčin batoh a několik metrů od něj láhev s pitím, ze které holčička pila ještě ve škole.Jakékoliv informace k pohřešované dívce přijmou policisté na tísňové lince 158.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám