Hlavní obsah

Agresivní pes se po každém zásahu z policejní pistole ještě více rozzuřil

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Velmi rušno bylo ve středu odpoledne v obci Heršpice na Vyškovsku. O rozruch se tam postaral kříženec německého ovčáka s labradorem, který utekl svému majiteli a začal napadat lidi.

Článek

Ti na pomoc zavolali policisty. Rozzuřený pes ale necítil žádný respekt k uniformě a na jednoho z policistů skočil a povalil ho na zem. Ten proto sáhl po služební zbrani a střelil psa do hrudníku. Tím ale drama neskončilo.

„Agresivní zvíře odběhlo k nedalekému potoku. Zde se snažilo podhrabat pod plotem do zahrady, kde byli dva lidé. Strážce zákona opět použil zbraň, aby ochránil přítomné občany. Psa sice trefil, ale jeho zuřivost se vystupňovala a znovu se vrhl na policistu. Následoval poslední výstřel, po kterém se již agresor nepohnul,“ řekla policejní mluvčí Alice Navrátilová.

Definitivně život psa ukončil až přivolaný veterinář, který mu píchl smrtící injekci. Majitel psa se bude nyní zodpovídat z přestupku a hrozí mu až třicetitisícová pokuta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám