Hlavní obsah

Padající panel zabil dělníka, druhého zranil

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava-Zábřeh

Tragédii na staveništi v Ostravě-Zábřehu, při které přišel o život šestadvacetiletý muž, vyšetřuje policie. Nejspíš kvůli neopatrnosti propadl mezi dvěma podlažími stavební díl skeletu stavby, který zachytil dva dělníky. Jeden byl na místě mrtvý, druhý skončil v nemocnici se středně těžkým zraněním.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

Neštěstí se stalo ve čtvrtek odpoledne, policie o něm informovala v pátek. „Stavební dílec konstrukce skeletu stavby propadl z výše třetího patra dvěma podlažími až do přízemí. Naneštěstí se v tu chvíli v prvním podlaží nacházeli dva dělníci, které padající dílec zachytil,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Prvnímu muži už nedokázali záchranáři pomoci, druhý byl zraněný. „Po úrazu zůstal při vědomí, lékařka zjistila, že je poraněn na hlavě a v oblasti zad. Jeho zranění se jevila jako středně těžká. Byl transportován do ostravské fakultní nemocnice,“ sdělil mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Prohledávání stavby zabralo hodiny

Staveniště museli prohledat hasiči, aby zjistili, zda v útrobách nebezpečné části stavby ještě někdo nezůstal. Prohledávání trvalo čtyři hodiny.

„Protože se dovnitř nikdo jiný neodvážil, hasiči odtud museli vynést usmrceného muže. Nebylo ale jasné, zdali nebyla nějaká další osoba zavalena. Přítomní stavebníci nebyli schopni stoprocentně potvrdit, zda se všichni zaměstnanci s výjimkou dvou zmíněných zachránili,“ řekl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Profesionální hasiči nejprve uvnitř hrubé stavby zajistili dva nebezpečné panely a pak se pustili dovnitř společně s psovody městské policie. „Psi žádné známky života pod stavebním materiálem neobjevili. Otázkou ale zůstávalo, zda zde nezůstala nějaká zasypaná těla. Hasiči se tedy pustili i do odklízení betonu a suti ve výkopu.

S těžkými kusy panelů pomohl vyprošťovací speciál Bizon, menší kusy betonu odnášeli hasiči v rukou, sutiny prohrabávali i rukama. Žádné tělo ve výkopu naštěstí nenašli,“ dodal mluvčí hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám