Hlavní obsah

Kubišová se musí omluvit Vondráčkové, rozhodl soud

Novinky, Luděk Fiala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Městský soud v Praze ve čtvrtek rozhodl, že se zpěvačka Marta Kubišová musí ve vysílání ČRo Radiožurnálu omluvit své znepřátelené kolegyni Heleně Vondráčkové za větu, že spolu vedou spor o dva milióny korun kvůli výrokům na chodbě soudu. Novinky o tom informovala mluvčí soudu Martina Lhotáková.

Foto: Petr Horník, Právo

Marta Kubišová u soudu na archivním snímku

Článek

Kubišová před časem v rozhovoru pro Radiožurnál uvedla, že na ni Vondráčková a její manžel Martin Michal podali žalobu o dva milióny korun. Manželé se proti tomuto tvrzení ohradili a podali žalobu na ochranu osobnosti.

Soud konstatoval, že tvrzení Kubišové nebylo pravdivé a vyhověl žalobě Vondráčkové a Michala s tím, že výrok zasáhl do jejich osobnostních práv. "S ohledem na kontext jejich sporných vztahů je vystavil další kritice kvůli nové žalobě, ačkoliv to nebyla pravda," sdělila Novinkám Lhotáková.

Omluva má zaznít ve vysílání Radiožurnálu mezi 10. a 17. hodinou, není jasné, jakou formou. Nemá však jít o placenou reklamu.

Vloni v listopadu soud stál naopak na straně Kubišové, když zamítl Michalovu žalobu, v níž manžel a manažer Vondráčkové požadoval náhradu 1,3 miliónu korun za neuskutečněné turné skupiny Golden Kids, na kterém Kubišová zrušila účast.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám