Hlavní obsah

Za vraždu dvouměsíční dcery dostal mladý muž 20 let

Právo, Petr Pokorný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice
Aktualizováno

Pětadvacetiletý Milan Pohlodko má jít za vraždu své dvouměsíční dcery na dvacet let do vězení. Rozhodl o tom v pátek krajský soud v Českých Budějovicích, který tragický případ z Cehnic na Strakonicku projednával od pondělí.

Článek

Pohlodko měl podle obžaloby dítě usmrtit úderem do hlavy a následným prošlápnutím hrudníku. Přivolaní lékaři už děvčátku nemohli pomoci. Na místě činu je vystřídala už jen policie a pohřební služba.

Ve své výpovědi před kriminalisty Pohlodko, nezaměstnaný uživatel marihuany a pervitinu, uvedl, že 31. prosince 2009 vypil několik piv, pohádal se s partnerkou, potom dal plačící dceři facku, po které dítě upadlo z postele na zem. Prý se ji pak spolu s partnerkou snažili oživit, ale to se posléze nepovedlo ani přivolané záchranné službě.

Před soudem vypovídala i dvacetiletá matka dítěte, kterou dopravili k soudu kriminalisté. Ta se přiznala se slzami v očích, že i ona užívá marihuanu a pervitin. Před tragédií se prý vydala shánět drogu. O dítě se po návštěvě restaurace v Cehnicích a následné hádce měl starat Pohlodko.

Právě drogy zřejmě hrají v celém případu zásadní roli. Své první dítě dvacetiletá Renáta Kadlecová, žijící dnes na ulici bez jakýchkoli dokladů totožnosti, zanechala v kojeneckém ústavu. Bez odpovědi u soudu skončily otázky, proč s dcerkou nedocházela k lékaři či proč si ani nevyzvedla životně důležité léky a doplňkovou stravu pro nedonošené dítě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám