Hlavní obsah

Matka nechala nemluvně v přehřátém autě, zachránili ho strážníci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Zhruba devítiměsíční nemluvně museli minulý týden vyprostit z přehřátého automobilu vsetínští strážníci. Na parkovišti před obchodním domem Kaufland ho objevila ochranka. Teplota venku přesahovala 30 stupňů, ve voze bylo podle odhadu strážníků více než 50 stupňů.

Foto: archív, Právo

Dítě zůstalo v autě na rozpáleném parkovišti. Ilustrační foto

Článek

"Oznámení jsme dostali uplynulý pátek pět minut před polednem. Jak parkoviště, tak i vůz už byly patřičně vyhřáté a dítě pochopitelně v autě plakalo," popsal situaci ředitel vsetínské městské policie Nikolaj Martinák.

Dítě ve voze nechala dvaatřicetiletá žena spát v autosedačce. "Přední okénka byla sice pootevřená, ale tento způsob ventilace byl absolutně neúčinný. Teplota ve voze určitě přesáhla padesát stupňů,“ pokračoval Martinák.

Díky pootevřeným oknům se ovšem strážníkům podařilo bez větší újmy na automobilu vyprostit dítě a poskytnout mu první pomoc. Matka totiž na opakované výzvy v rozhlase obchodního domu nereagovala a k autu se vrátila až půl hodinu po příjezdu strážníků.

"Dítě jevilo známky akutního přehřátí, proto jsme k němu zavolali lékařskou pomoc. Celý případ jsme následně předali státní policii, která bude zkoumat, zda nedošlo k naplnění skutkové podstaty trestného činu souvisejícího se zanedbáním péče o dítě,“ dodal Nikolaj Martinák s tím, že informován bude také orgán sociálně právní ochrany dětí.

Reklama

Výběr článků

Načítám