Hlavní obsah

Holčička v Plzni pět hodin plakala u okna, matka ji nechala samotnou

Plzeň

Pět hodin v okně jednoho z domů na Francouzské třídě v Plzni plakala v pátek pětiletá holčička, kterou doma nechala její matka. Na malé dítě upozornil městskou policii neznámý muž. Strážníci na místě zjistili, že žena odešla ráno do práce. O případu informovala Dana Krausová z městské policie v Plzni.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"Slovanská služebna přijala oznámení v pátek po poledni. Neznámý muž upozornil, že malá holčička stojí v okně již asi pět hodin a pláče," uvedla. Na místo okamžitě vyjela městská policie. Strážník se dostal do domu, zazvonil na zvonek bytu a dítě mu otevřelo. Holčička uvedla, že její maminka odešla v 04:00 do práce, od té doby je sama.

Na místo se dostavila i pracovnice sociálního odboru, která telefonicky kontaktovala matku. "Žena se domů vrátila ve 14:00 a jako vysvětlení uvedla, že dcerku měla hlídat babička, které se však nemůže dovolat," dodala Krausová. Sociální odbor úřadu druhého městského obvodu se případem zabývá. Podle Libora Pečenky z odboru je více možností jak postupovat. V případu nejvyšší nouze bývá dítě umístěno na krizové lůžko nemocnice svatého Jiří v Doubravce.

Tam skončil například v polovině června pětiletý chlapec ze stejné čtvrti, který stál na okenním parapetu v prvním patře obytného domu a na kolemjdoucí volal, že je doma už druhý den sám, má hlad a žízeň. Chlapec byl dehydratovaný. Se souhlasem matky byl svěřen do péče blízkého příbuzného. Sociální odbor tehdy informoval, že dá návrh k soudu, aby jej tato osoba měla v péči trvale. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám