Hlavní obsah

Muž, který na Moravě znásilnil dívku za bílého dne, mohl napadnout další čtyři

Právo, Novinky, Denisa Telaříková, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policie na Moravě vyšetřuje sérii znásilnění nebo pokusů o tento trestný čin. Není vyloučeno, že pětinásobné řádění má na svědomí jeden pachatel. Skutky se během úterý a středy staly ve Zlínském a Moravskoslezském kraji.

Článek

„Podle popisů vyslechnutých svědků to vypadá, že skutečně všech pět znásilnění spáchal jeden muž. Souhlasí popis oblečení i vzhled. Pokud se svědci nemýlí,“ uvedla krajská policejní mluvčí Soňa Štětínská s tím, že pachatel všechny oběti přepadl během tohoto týdne.

„Ženy nutil různě k odlišným sexuálním praktikám,“ vysvětlila Štětínská.

Série násilných činů nejspíš začala v úterý po poledni v Kopřivnici na Novojičínsku, kde ve výtahu pod hrozbou použití nože přinutil násilník svléknout se nezletilou dívku a požadoval po ní sexuální praktiky. Dívce se nakonec podařilo z výtahu utéct. [celá zpráva]

Kolem druhé hodiny v úterý po poledni v přišel další útok, a to ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku, kde muž požadoval sex pod hrozbou násilí po sedmnáctileté dívce. Pak se mohl pachatel přesunout na Kroměřížsko. [celá zpráva]

V přízemí jednoho z domů si ve středu vyhlédl mladou ženu, v panelovém domě v Holešově nutil k sexuálním praktikám nezletilou dívku a večer zaútočil přibližně na třicetiletou ženu nedaleko koupaliště v Bystřici pod Hostýnem.

Ve dvou případech hrozil napadeným nožem. Když začaly ženy křičet, násilník z místa utekl. Kriminalisté nyní hledají případné svědky těchto událostí, kteří se mohou přihlásit na lince 158 nebo na policejních služebnách.

Popis podezřelého:
Muž vysoký 178 centimetrů, věk zhruba 50 let, měl silně prošedivělé rovné řidší vlasy. Muž měl mít na svůj věk udržovanou postavu. Někdo uvedl, že měl brýle, jiný svědek ho viděl bez brýlí. Muž působil upraveně, byl oholený. Jednalo se o bělocha, ale měl mít opálenou pleť. Hovořil plynně česky. Co se týká oblečení, měl mít modré rifle ošoupané na kolenou (vybledlá barva na kolenou). Dále měl mít světlou šedomodrou košili s kostkovým vzorem s dlouhým rukávem, přičemž ji měl vykasanou přes rifle (údajně byla delší, spíše až po kolena). Pachatel použil při skutku nůž kuchyňského typu v celkové délce nejméně 25 centimetrů.

Reklama

Související články

Muž znásilnil dívku na ulici za bílého dne

Neznámý muž znásilnil v úterý odpoledne ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku sedmnáctiletou dívku, když po ní požadoval pod pohrůžkou zabití různé sexuální...

Výběr článků

Načítám