Hlavní obsah

Na Českolipsku bagr zdemoloval auto

Právo, Jaroslav Švehla
Česká Lípa

Obrovské štěstí v neštěstí měl majitel Škody Fabia, na kterou se ve středu okolo deváté hodiny ráno v obci Svor na Českolipsku převrátil bagr. Neseděl uvnitř.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Pětitunový bagr se převrátil na škodovku

Článek

„Vykládal jsem z auta zrovna nákup, který jsem odnesl známému. Když jsem se vrátil k autu, ležel na něm bagr,“ řekl naštvaný řidič, který vzápětí dodal: „Naštěstí se nikomu nic nestalo. Chvíli před havárií tu projela tři auta. Kdyby spadl na některé z nich, mohlo to skončit tragicky.“

Podle policie je auto zcela zničené, škoda byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun. „Policisté se případem začali zabývat. Prošetří, zda nebyly porušeny pravidla bezpečnosti práce,“ řekla českolipská policejní mluvčí Ivana Baláková.

Bagr najel na balvan a ztratil rovnováhu

„Při pojíždění jsem si nevšiml, že za kolem je balvan. Najel jsem na něj, bagr ztratil rovnováhu a převrátil se na auto,“ pospal situaci bagrista, který při nehodě vypadl z kabiny a jen díky tomu, že se rameno stroje zastavilo o zaparkovaný automobil, vyvázl bez zranění.

Z pětitunového stroje, který pracoval u koryta potoka, začala vytékat nafta. Přivolaní hasiči ji odvedli od potoka a zlikvidovali sorbentem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám