Hlavní obsah

Při nehodě na Prostějovsku zemřela těhotná žena, dítě se zachránit nepodařilo

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brodek u Prostějova
Aktualizováno

Žena ve vysokém stupni těhotenství zemřela ve středu v poledne při tragické nehodě na Prostějovsku. Záchranáři provedli na místě zákrok směřující k záchraně nenarozeného dítěte. To přepravili v transportním inkubátoru do nemocnice, přes veškerou snahu se však lékařům nepodařilo ho zachránit.

Článek

„K tragické události došlo dnes v poledne mezi obcemi Drysice a Brodek u Prostějova,“ informovala mluvčí olomoucké policie Jitka Dolejšová.

„Z dosavadního vyšetřování události vyplývá, že řidička osobního motorového vozidla Renault Scénic jedoucí od Vyškova při předjíždění najela na krajnici, vozidlo se na vlhké vozovce dostalo do smyku, vjelo mimo komunikaci a narazilo bočně do stromu. Při nárazu byla velmi vážně zraněna mladá žena ve vysokém stupni těhotenství,“ sdělila Dolejšová.

Na místě přivolaným záchranářům se již ženu nepodařilo zachránit, přímo na místě tragické události provedli lékařský zákrok směřující k záchraně nenarozeného dítěte.

„Na místě v terénu provedli záchranáři císařský řez, aby dítě zachránili. Jejich čin je třeba ocenit. K havárii přijeli i lékaři z gynekologické kliniky i novorozeneckého oddělení. Čerstvě narozené dítě bylo ve velmi vážném stavu transportováno v inkubátoru do Fakultní nemocnice v Olomouci,“ řekl mluvčí nemocnice Egon Havrlant.

„Dítě bylo během převozu resuscitováno a oživování pokračovalo v perinatologickém centru, které se stará o nejkomplikovanější porody a nejvážněji ohrožené novorozence. Bohužel bylo v těžkém stavu a nepodařilo se ho zachránit,“ dodal Havrlant. Kromě spolujezdkyně jedoucí na předním sedadle sedělo v autě na zadním sedadle malé dítě a muž. Oba dva i s řidičkou utrpěli lehčí poranění.

Reklama

Výběr článků

Načítám