Hlavní obsah

Na výpadovkách z Prahy se stala řada hromadných nehod

Novinky, Petr Nový
Aktualizováno

Meteorologové sice varovali před návratem sněžení a nízkých teplot na konci tohoto týdne, některé řidiče přesto ledovka zaskočila. Na řadě míst se v pátek ráno staly vážné dopravní nehody, zpravidla způsobené náledím na silnicích. Problémy jsou hlavně v okolí Prahy a ve Středočeském kraji.

Článek

Na příjezdu do Prahy na dálnici D11 směrem z Poděbrad se mezi nultým a osmým kilometrem mezi obcemi Jirny a pražskými Počernicemi stala ráno hromadná dopravní nehoda, vytvořila se kolona vozidel dlouhá čtyři kilometry.

Později dopoledne se kolem osmého kilometru dálnice stala řada dalších nehod, která se podle policie naštěstí obešla bez zranění. Dopravní policie ale musela dálnici D11 uzavřít.

Uzavírka začínala u obce Jirny u exitu číslo osm. Za místem se vytvořily dlouhé kolony. Objízdná trasa vedla přes Úvaly a HOrní Počernice. Provoz byl obnoven kolem pů jedenácté dopoledne.

Problémy na dalších místech

Podobná situace byla po osmé hodině ráno na rychlostní silnici R10, opět směrem na hlavní město. Mezi Radonicemi a Černým Mostem se stala hromadná nehoda, ve které skončilo pět vozidel.

Dvě dopravní nehody se v noci staly také na dálnici D5 u Berouna, kde se karamboly nevyhnuly ani jednomu jízdnímu směru. Provoz se podařilo uvolnit až po osmé hodině ráno. [celá zpráva]

Na dálnici D8 z Lovosic směrem na Prahu mezi Novou Vsí a Úžicemi ve Středočeském kraji havaroval automobil a zůstal stát na dálnici. Neprůjezdný byl levý jízdní pruh. Později se v místě stalo několik dalších nehod, dálnice byla průjezdná vždy střídavě jedním pruhem.

Nákladní automobil havaroval na rychlostní silnici číslo sedm mezi Středokluky a Kněževsí. V následném karambolu skončilo i několik osobních automobilů. Na střeše v poli skončilo auto po nehodě u Mratína směrem na Kostelec nad Labem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám