Hlavní obsah

Mladík sledoval hokej, ráno unavený s autem narazil do stromu

– Luhačovice • Aktualizováno
Právo, Aleš Fuksa

K vážné dopravní nehodě se šťastným koncem došlo ve středu ráno mezi Luhačovicemi a Polichnem na Zlínsku. Devatenáctiletý řidič nezvládl jízdu a havaroval mimo silnici.

Článek

„Vozidlo narazilo do malého mostku, který ho katapultoval. Po asi osmimetrovém letu auto ve vzduchu narazilo do vzrostlé vrby a z třímetrové výšky spadlo na zem. Po dopadu se auto převrátilo na bok a začalo hořet,“ přiblížil mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček s tím, že se mladík stačil z hořícího vraku auta dostat ven.

„Řidič dostal smyk na zledovatělé cestě,“ sdělila k ranní nehodě krajská policejní mluvčí Jana Bartíková.

Podle mluvčího záchranné služby Zlínského kraje Petra Olšana muž utrpěl pouze otřes mozku. Po prvotním ošetření jej lékaři převezli na úrazovou ambulanci do Baťovy nemocnice ve Zlíně.

Jak mladý řidič, který cestoval do školy, uvedl krátce po nehodě, dopadla na něj únava ze sledování nočního hokeje Česko - Lotyšsko a zřejmě se naplno nevěnoval řízení. Podle svědků havárie ale krátce před nehodou předjížděl další vůz.

Silnice v úseku Luhačovice - Polichno byla namrzlá, místy mokrá. Hasiči proto žádali o vyslání posypového vozu správce komunikace.

„Kolem nehody a požáru byla nejdříve doprava zcela zastavena. Při následném uvolnění jednoho z jízdních pruhů však došlo při couvání zásahového vozidla dobrovolných hasičů z Luhačovic k lehké dopravní nehodě s odstaveným vozidlem Policie České republiky,“ dodal mluvčí hasičů.

Reklama

Výběr článků

Načítám