Hlavní obsah

Mladík nezvládl řízení, auto narazilo střechou do stromu

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Napajedla

Vážná dopravní nehoda se stala v pondělí večer nedaleko Napajedel ve Zlínském kraji. Mladý řidič nezvládl jízdu a se svým VW Golf vylétl ze silnice. Neovladatelný automobil se zastavil až nárazem střechy o strom.

Článek

Těžká nehoda se stala po osmé hodině večer na silnici mezi obcemi Topolná a Napajedla. Auto havarovalo u křižovatky s obcí Komárov.

„Mladý řidič nezvládl jízdu a s vozem havaroval mimo silnici. Auto se při havárii převrátilo na bok a střechou narazilo do kmene stromu. Řidič utrpěl zranění a zůstal zaklíněný ve vraku auta,“ popsal neštěstí mluvčí hasičů Ivo Mitáček.

Zdravotníci s hasiči dorazili k neštěstí téměř současně a ihned se pustili do záchranných prací. Nejdříve museli vytvořit prostor pro vyproštění zraněného muže, který ve vraku zůstal zaklíněný. Proto hasiči převrácený vůz nejdříve převrátili pomocí navijáku zpět na kola.

Pomocí dvou vyprošťovacích zařízení pak hasiči odstřihli střechu vozu a uvolnili prostor kolem nohou zraněného. Po patnácti minutách se podařilo muže z auta vyprostit a předat záchranářům do sanitky.

„Po celou dobu vyprošťování byl řidič pod dohledem lékaře. I přes svá vážnější zranění na končetinách se záchranáři dokázal komunikovat. Po další nezbytné péči byl odvezen do nemocnice ve Zlíně,“ doplnil Mitáček.

Při komunikaci se záchranáři řidič uvedl, že ve voze nejel sám. Hasiči se okamžitě pustili do pátrání po okolí dopravní havárie. I přes důkladné nasvícení prostoru kolem místa havárie nebyly nalezeny žádné stopy odpovídající pohybu dalších osob. Průzkumem také nebyl nikdo nalezen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám