Hlavní obsah

Útočník ve Vsetíně střílel po lidech z plynových pistolí

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Na nic netušící skupinu lidí zaútočil v neděli ve Vsetíně střelbou z plynových pistolí 27letý muž. Jednoho člověka zasáhl a zranil. O události v pondělí informovala tisková mluvčí vsetínské policie Ludmila Brousilová.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Střelbu z plynové pistole bylo slyšet v parku u minigolfu ve Vsetíně - Trávníkách v neděli odpoledne. Muž zaútočil na skupinku sedících lidí. Přiběhl směrem od Rybníků a na nic netušící lidi vystřelil  z plynové pistole. Padlo celkem šest ran a jeden z mužů byl při střelbě zasažen,“ uvedla Brousilová.

Lidé se snažili střelce v jeho počínání zastavit a vytrhli mu zbraň z ruky. Útočníkovi se podařilo utéct. Navíc při útěku ještě dvakrát vystřelil z jiné plynové zbraně.

„Během hrůzného počínání střelec na místě vytratil peněženku i s osobními doklady. Podle nich se dalo ihned zjistit, kdo je útočníkem. Jako pachatel tak byl identifikován sedmadvacetiletý muž ze Vsetína. Ten je od nedělního odpoledne podezřelý z trestného činu výtržnictví a je po něm vyhlášeno celostátní pátrání,“ řekla mluvčí.

Zasažený 43letý muž byl převezen rychlou záchrannou službou do vsetínské nemocnice, odkud ale utekl.

Co bylo motivem útočníkova jednání, v tuto chvíli šetří policisté. Plynovou zbraň policisté zajistili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám