Hlavní obsah

Obvinění za zřícení mostu ve Studénce podávají stížnosti proti stíhání

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Většina z osmi nově obviněných kvůli zřícení železničního mostu ve Studénce z 8. srpna minulého roku, si podá nejpozději ve čtvrtek stížnost proti zahájenému trestnímu stíhání. Někteří už tak učinili.

Foto: Aleš Honus, Právo

Policie na tiskové konferenci nesdělila žádné nové podstatné informace. Zleva šéf vyšetřovacího týmu Jiří Jícha, náměstek krajského ředitele Dalimil Sypták a státní zástupce Aleš Kopal.

Článek

Kvůli jedné z největších železničních tragédií v Česku, při které loni zahynulo osm lidí a dalších 80 bylo zraněno. Policie v pondělí nově obvinila dalších osm lidí. Další dva jsou stíhaní už od loňského srpna - také oni si podali stížnost, kterou však státní zástupce tehdy zamítl pro nedůvodnost.

„Všichni tři naši obvinění zaměstnanci si podají stížnost. Každý z nich bude tuto stížnost formulovat individuálně podle toho, co konkrétně mu policie klade za vinu,“ řekl mluvčí firmy ODS-Dopravní stavby Ostrava Jindřich Vaněk.

Stížnost si podle dřívějších informací Práva podají také minimálně další tři obvinění z firmy Bögl a Krýsl, která měla při rekonstrukci mostu na starost zasouvání konstrukce do terénu.

Policie na středu svolala k dosavadnímu stavu vyšetřování tiskovou konferenci, na které ale nesdělila žádné podstatné informace, které by zatím nebyly zveřejněny. Potvrdila pouze, že za zřícení mostu v pondělí obvinila dalších osm lidí.

Celkem je tak stíhaných už deset lidí - tři zaměstnanci firmy ODS - Dopravní stavby Ostrava, která byla generálním dodavatelem stavby a pět zaměstnanců společnosti Bögl a Krýsl, která byla subdodavatelem. Dalším obviněným je pracovník Správy silnic Moravskoslezského kraje, který na stavbě vykonával dozor. Posledním stíhaným je živnostník, který pracoval pro firmu Bögl a Krýsl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám