Hlavní obsah

Policie dopadla vraha ze Střelic na Brněnsku, vraždil cyklista

– Brno • Aktualizováno
Novinky, Miroslav Homola, Petr Nový

Policisté dopadli vraha, který v neděli večer ubodal ve Střelicích na Brněnsku jednoho člověka a další dva zranil. Vraždil místní 73letý muž, který se předtím dostal se skupinou lidí do slovní rozepře, když okolo projížděl na kole. Muž se přiznal.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Autobusová zastávka ve Střelicích u Brna, u které došlo k tragédii.

Článek

K vyřešení případu pomohl kriminalistům fakt, že našli hledanou svědkyni. Paní, která stála na chodníku a incident viděla, policistům situaci popsala. Po policejní výzvě se v úterý přihlásila na policii. Vyšetřování pak ukázalo, že je příbuzná podezřelého.

"Jeho zatčení proběhlo bez potíží," uvedla pro ČTK mluvčí Soňa Svobodová s tím, že policisté zajistili vražednou zbraň.

Muž se kriminalistům ke svému činu přiznal. Podle něj útoku předcházela slovní rozepře, která přerostla v hádku. Starší pán pak psychicky situaci neustál a zaútočil. 

Muž je nyní v policejní cele. Soud by měl v nadcházejících hodinách rozhodnout o jeho vzetí do vazby. Ještě předtím bude patrně obviněn z vraždy a dvojnásobného ublížení na zdraví.

Incident se odehrál v neděli večer na místní autobusové zastávce. Podle dosavadních informací policie se v místě hlučně bavila skupina lidí čekajících na autobus do města. K nim měl přijet muž na kole a zaútočit nožem. Pak z místa ujel. 

Přivolaní záchranáři již nedokázali pomoci jednomu muži, s poraněním skončili v nemocnici dva členové rodiny, muž ve věku 32 let a žena ve věku 42 let.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám