Hlavní obsah

Čtrnáctiletý kluk za volantem srazil postaršího cyklistu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

Teprve 14letý chlapec srazil v pátek odpoledne autem cyklistu. Zraněný padesátiletý muž byl se středně těžkým zraněním převezen do nemocnice.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Nehoda byla podle tiskového mluvčího Policie ČR Ivana Žurovce nahlášena po třetí hodině odpoledne. Policisté po příjezdu k fotbalovému hřišti ve Frýdku Místku zjistili, že vozidlo Škoda 120 řízené 14letým chlapcem srazilo cyklistu, který utrpěl středně těžké zranění a byl převezen do nemocnice.

"Podle předběžných zjištění nehodu zavinil tím, že nedal na křižovatce přednost zprava jedoucímu jízdnímu kolu. Auto navíc mělo jinou poznávací značku vpředu a jinou vzadu. Na vysvětlenou chlapec uvedl, že auto koupil před čtyřmi dny za 2000 korun," uvedl Žurovec.

Dospělé osobě by za trestné činy ublížení na zdraví a řízení bez řidičského oprávnění hrozil až jeden rok vězení. Pokud však bude viníkem nehody nezletilý chlapec, bude jeho trestní stíhání odloženo.

"Přesto se však nevyhne řízení u soudu pro mládež. Jeho rodiče budou muset uhradit způsobenou škodu a jemu bude uloženo některé z výchovných opatření. To může být například dohled probačního úředníka, v krajním případě i ochranná výchova," upřesnil Žurovec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám