Hlavní obsah

Parašutistovi se jen z části otevřel záložní padák, bojuje o život

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

S těžkým zraněním byl ve čtvrtek večer převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci třiatřicetiletý parašutista poté, co se mu při seskoku na letišti v Olomouci - Neředíně neotevřel hlavní padák a tvrdě dopadl na zem.

Článek

"Parašutista prováděl cvičný seskok na přesnost doskoku z výšky 1000 metrů. Vypustil hlavní padák a když se neotevřel, tak ve výšce asi 500 metrů vypustil záložní padák, u kterého však došlo jen k částečnému otevření. V důsledku toho parašutista padal ve spirále a tvrdě dopadl na zem,“ popsala Právu v pátek událost olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Zraněného převezli záchranáři do fakultní nemocnice. "Přivezen byl v kritickém stavu s vážným poraněním páteře, břicha a hrudníku. Byl operován, ale jeho zdravotní stav je nadále kritický,“ řekl Právu mluvčí nemocnice Egon Havrlant.

Jako pravděpodobná příčina nehody se zatím jeví technická závada na postroji. "Cizí zavinění bylo na místě vyloučeno,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám